Αρχική > Εταιρεία

Η Εταιρεία

Η ιστορία

Ο Χρυσός Οδηγός είναι η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία προβολής επαγγελματιών, η οποία έχει το προνόμιο να λειτουργεί στην αγορά από το 1971, οπότε κι εκδόθηκε ο πρώτος έντυπος επαγγελματικός κατάλογος.

Το 1975 ο Χρυσός Οδηγός εξαγοράστηκε από τον ΟΤΕ.

Το 2001 ο Χρυσός Οδηγός γίνεται και ηλεκτρονικός με το λανσάρισμα του xo.gr, την πρώτη τοπική μηχανή αναζήτησης στην Ελλάδα.

To 2007 ο Χρυσός Οδηγός εξαγοράζεται από το διεθνές fund Rhone Capital LLC και τον όμιλο Βαρδινογιάννη Star Investments.

Το 2012 λανσάρει τις digital υπηρεσίες του προς τους πελάτες του και γίνεται Premier Partner της Google.

Το 2014 ήταν μία σημαντική χρονιά, καθώς άλλαξε η μετοχική του σύνθεση με την αποχώρηση του διεθνούς fund Rhone Capital LLC, βραβεύτηκε από την Google με το βραβείο ΕΜΕΑ 2013 PSP Display Champion award, και παράλληλα έγινε επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Baidu στην Ελλάδα.

Το 2017, το xo.gr έχει πλέον πάνω από 3.500.000 μοναδικούς μηνιαίους χρήστες, η εταιρεία έχει κατασκευάσει πάνω από 4.000 εταιρικά websites, και εξυπηρετεί συνολικά πάνω από 25.000 πελάτες.

Το όραμα

Σκοπός του Χρυσού Οδηγού είναι να αποτελεί το πιο αξιόπιστο και εύχρηστο σημείο αναζήτησης για όσους ψάχνουν επιχειρήσεις, και ο βασικός συνεργάτης για όλους τους επαγγελματίες-επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την αξία της προβολής τους, προσφέροντας λύσεις ολοκληρωμένης ψηφιακής προβολής και αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας.

Έτσι μένοντας σταθεροί στις ακόλουθες αξίες μας, βοηθάμε τους Χρήστες να βρουν εύκολα & γρήγορα πληροφορίες για επιχειρήσεις κοντά τους και βοηθάμε τους Επαγγελματίες - Επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις προβολής και στόχευσης.

  • Τεχνογνωσία Ομαδικότητα
  • Ηθική - Σεβασμός στον Άνθρωπο
  • Αξιοπιστία

Οι άνθρωποι

Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Πρόεδρος ΔΣ: Πάνος Κυριακόπουλος
  • Διευθύνων Σύμβουλος: Αθανάσιος Ράπτης
  • Εκτελεστικό Μέλος: Χαράλαμπος Δεληγιάννης

Η εταιρεία αποτελείται από τέσσερις διευθύνσεις [Μάρκετινγκ, Πωλήσεων, Οικονομικών και Πληροφορικής (IT)] και αριθμεί πάνω από 200 υπαλλήλους, οι οποίοι καταρτίζονται συνεχώς βελτιώνοντας τις δεξιότητες τους μέσω της συμμετοχής τους στα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα.